0

Trezire spirituală printre romi

Cu ocazia Conferinţei pentru femei, care a fost organizată prin parteneriat cu Women’s Ministry of the German Union of Evangelical Free Churches, Elisabeth Vekas, administrator al European Baptist Women’s Ministry, care acum locuieşte în România, Satu Mare, a raportat faptul că printre femeile rome din România se observă o trezire spirituală. Multe dintre aceste femei s-au botezat şi din acel moment viaţa lor s-a schimbat în mod vizibil. De asemenea, şi în viaţa bărbaţilor romi s-au produs transformări. Aceştia au încetat să-şi mai bată soţiile, iar furtul, minciuna şi escrocheria aparţin de trecut. „Acum ei caută să-şi ghideze viaţa după poruncile lui Dumnezeu”, a susţinut Elisabeth.

Totodată, Elisabeth, împreună cu alţi lucrători din Uniunea Femeilor din România, instruieşte femeile rome în ce priveşte igiena, cum ar fi importanţa spălării regulate pentru prevenirea bolilor.

Întâlnirea de anul acesta a avut ca temă „Dacă Fiul vă face liberi, veţi fi cu adevărat liberi” (Ioan 8:36), şi a adunat peste 300 de participanţi. Au fost rostite mai mult de zece predici, iar muzica a manifestat o adâncă dedicare, după cum au remarcat vizitatorii: „A fost ca un zbor către cer şi înapoi”.

Potrivit estimărilor, 2,5% din cei 21,5 milioane de români sunt romi. Din punct de vedere social şi economic aceştia sunt mai săraci decât celelalte populaţii.

Cristina Bucur

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.