1

Baptistii romani din Italia sustin un misionar in Oltenia

Sambata, 26 Noiembrie, s-a desfasurat, in Biserica Crestina Romana din Firenze (pastor Emanuel Ivan), cea de-a VI-lea conferinta a Bisericilor Crestine Baptiste Romane din Italia.

La conferinta cu tema:”Slujirea in echipa” au participat peste 40 de lideri ai bisericilor din Italia.Au fost reprezentate bisericile din:Verona,Asti,Villa Adriana,Forli, Ostia,Allesandria, Latina, Roma si Firenze.
Cu acest prilej, baptistii din Italia au luat cateva decizii importante pentru lucrarea spirituala:sustinerea reciproca in rugaciune, realizarea unui site al Asociatiei, plantarea de noi biserici in Bologna si Genova,organizarea anuala a unei tabere de tineret, organizarea viitoarei conferinte la Forli, in data de 8 Decembrie 2012 si sustinerea unui misionar in Oltenia.
La recomandarea fratelui Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste, s-a hotarat ca pentru anul 2012 Asociatia Bisericilor Crestine Baptiste Romane din Italia sa-l sustina financiar pe fratele Walter Calitoiu, misionar in localitatea Nicolae Balcescu, judetul Mehedinti.
Pentru urmatorul an conducerea Asociatiei este asigurata de urmatorul comitet: Mirel Iancu-presedinte, Emanuel Ivan-prim-vicepresedinte, Florin Baciu-vicepresedinte, Radu Gheorghe-secretar, Vasile Necula-trezorier, Gabi Hana, Ieremia Puschita si Sami Saviuc-membri.
La conferinta a fost prezent si fratele Timotei Marza, care a facut o prezentare a lucrarii cu rromii din Roma.
Invitat special al Conferintei a fost secretarul general al Uniunii, fratele Ionel Tutac. El a fost insotit de catre fratele Daniel Pincu, misionar in Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara.
Cu prilejul vizitei in Italia cei 2 frati romani au mai vizitat si Bisericile Baptiste Romane din Roma, Milano si Allesandria.

Revista Crestinul Azi

One Comment

  1. In Italia, mai exista biserici baptiste romane – pe langa cele mentionate aici. Bisericile din Torino, Biserica Baptista Romana din Brescia – au fost invitate?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.