0

Misiune in Oltenia

Dragostea pentru Dumnezeu nu cunoaşte noţiunea de „departe”. Un grup format din 60 de tineri misionari bihoreni din bisericile baptiste din Tinca şi Salonta au adus bucurie, dragoste şi binecuvântare oltenilor din Ciupercenii Noi, judeţul Dolj, într-o vreme când, spune Sfânta Scriptură, „ …dragostea celor mai mulţi se va răci” (Matei 24:12).

 

Puţini bihoreni au auzit vreodată de comuna Ciupercenii Noi din sudul extrem al judeţului Dolj. Situată pe malul stâng al Dunării, la o aruncătură de băţ de Bulgaria, localitatea a devenit cunoscută în urma inundaţiilor care au măturat zona în urmă cu cinci ani.

Peste 200 de hectare de bălţi naturale şi Rezervaţia Ornitologică „Ciupercenii-Noi” aflată în evidenţele Academiei Române, precum şi Rezervaţia de seminţe de salcâm varietatea „Salcâmul-uriaş Oltenica” par a fi principalele repere geo-turistice ale zonei. Misionarii bihoreni din Tinca şi Salonta au descoperit, recent, adevărata comoară a localităţii Ciupercenii Noi: râvna pentru lucrarea de mântuire a Domnului Isus Hristos.

Prin botezul a cinci suflete mature, Biserica baptistă din Ciupercenii Noi a împlinit cu smerenie şi bucurie porunca Mântuitorului: „Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit…” (Marcu 16:16), adunarea numărând acum peste 30 de creştini. Părtăşia acestui moment vibrant din viaţa comunităţii doljene a fost întărită prin participarea la serviciul divin a Orchestrei de mandoline EuroStrings a tinerilor din Tinca şi Salonta, judeţul Bihor. Alături de familia Teofil şi Marika Marişcaş din Salonta, care este sufletul acestei orchestre de mandoline, tinerii bihoreni au fost păstoriţi de fraţii Dorin Simu (Biserica baptistă „Emanuel” Tinca) şi Florin Cociubei (Biserica baptistă „Betel” Salonta). Gazda acestui eveniment închinat laudei şi gloriei Domnului Isus Hristos a fost fratele păstor Nicu Avram care, alături de cei 32 de creştini din Ciupercenii Noi au împlinit îndemnul sfânt din Întâia Epistolă Sobornicească a lui Petru (1Petru 4:8-10): „Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. Fiţi primitori de oaspeţi între voi, fără cârtire. Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit”.

Sorin PETRACHE

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.