Alianța Evanghelica din Europa despre John Stott

John Stott a decedat la vârsta de 90 de ani. Ne amintim de dânsul cu deosebit respect şi cu adâncă recunoştinţă.

A fost un adevărat susţinător al adevărului Evangheliei având parte de har, credinţă şi înţelepciune atât pe plan local, în Londra, unde a slujit ca pastor, cât şi pe plan mondial, ca profesor şi evanghelist. Am pierdut un mare exeget şi comentator biblic. Dar nu ne vom opri din a-i citi în continuare comentariile. A avut o influenţă enormă în conştientizarea bisericilor pentru nevoia de misiune şi încurajarea credincioşilor de a-L urma pe Hristos în contextul lumii de astăzi. Nu vom putea uita nici „arta dublei ascultări” – ascultarea de Cuvânt şi ascultarea lumii – artă pe care am învăţat-o de la el.
De asemenea, a fost un prieten adevărat al Alianţei Evanghelice din Europa.

El iubea păsările cerului şi iubea şi pe Tatăl din Ceruri. Îmi plăcea foarte mult cum cita mereu aceste cuvinte ale lui Martin Luther: „Lăsaţi ca păsările să vă înveţe teologie!”. Echipa noastră din domeniul social-politic apreciază foarte mult cartea sa „Piedici din calea creştinilor de astăzi”, o introducere extraordinară despre implicarea creştinilor pe scena publică.

John Stott a fost ridicat în gloria de Sus şi noi vom căuta să ducem mai departe misiunea importantă pe care avut-o el şi căreia s-a dedicat necondiţionat în tot timpul vieţii sale.

Din partea Alianţei Evanghelice din Europa,

Niek Tramper,
Secretar General


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.