1

ALIANȚA MONDIALĂ BAPTISTĂ ACCEPTĂ PATRU NOI MEMBRI

Patru organizații din Africa au fost acceptate ca membre ale Alianței Mondiale Baptiste în cadrul întâlnirii care a avut loc la Kuala Lumpur, Malaezia.

Asociația Bisericilor Baptiste Evanghelice din Congo este o asociație de 3021 membri din 36 de biserici din Republica Democrată Congo. Asociația s-a înființat în 1994 și are sediul în Goma, în partea de est a țării.

Al doilea membru din Republica Democrată Congo, Uniunea Comunității Bisericilor Baptiste din Congo a fost de asemenea acceptată ca membru al Alianței Mondiale Baptiste. Uniunea s-a înființat în 1964 și cuprinde 46 321 membri din 372 biserici și are sediul în Kiwit, în partea de sud-vest a Republicii Democrate Congo.

Ambele grupări ridică la zece numărul membrilor din Republica Democrată Congo, una dintre cele mai mari țări din Africa.

Convenția Baptistă din Sudan a început în taberele de refugiați din Kakuma, Kenya în 1996 și cuprinde 18 biserici membre și alte 32 care sunt în procesul de înființare. Convenția Baptistă din Sudan are peste 13500 de membri. Sediul este în Malakal, în sudul Sudanului.

În momentul de față Sudanul are două organizații membre în Alianța Mondială Baptistă.

Biserica Baptistă Evanghelică Liberă din Republica Central Africană s-a alăturat celor trei entități baptiste din țara africană vorbitoare de limba franceză. Ea are 57000 de membri în 250 de biserici. Sediul se află în Berberati, al treilea oraș ca mărime din țară.

În acest moment, Alianța Mondială Baptistă numără 222 membri din 120 de țări.

Consiliul General a acceptat, de asemenea, Consiliul Bisericilor Baptiste din Nord-Estul Indiei ca membru asociat în cadrul Alianței Mondiale Baptiste. Consiliul Bisericilor Baptiste din Nord-Estul Indiei include un număr de biserici din statele indiene din nord, unele dintre ele fiind membre cu drepturi depline în cadrul Alianței. Consiliul reprezintă peste un milion de membri din 6000 de biserici.

Peste 300 de lideri și delegați baptiști s-au adunat la Kuala Lumpur între 4-9 iulie pentru întâlnirea anuală a Alianței Mondiale Baptiste. Această întâlnire presupune întâlniri anuale ale departamentelor Alianței, inclusiv Consiliul General și Comitetul Executiv, sub-comitetele executive, comitetele consultative regionale, departamentele de frați, surori și tineri, grupurile regionale și comisiile pentru libertate și justiție, misiune, evanghelizare și reflecție teologică.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.