Aduca saluturi musafirii din alte tari: Avram Dega, Costel Oglice, Cornel Prejban, Daniel Branzei, Valeriu Ghiletchi si John Upton.

Se deschide lista pentru discutii pe marginea rapoartelor.

Sunt invitati cenzorii sa prezinte raportul. Daniel Cornea da citire raportului redactat.

La 10:45 au fost inscrisi 848 delegati. Este pana in momentul de fata Congresul cu cea mai mare participare inregistrata pana in prezent.

Dr Timotei Rusu, Secretarul general adjunct isi prezinta raportul de activitate. El subliniaza importanta mentorarii.

Viorel Candrianu, vicepresedintele cu misiunea isi prezinta raportul. Sunt evocati cei care au slujit prin lucrarea lor, misiunea interna si cea externa.

Vicepresedintele cu educatia Dr Paul Negrut isi prezinta raportul de activitate. Domnia sa subliniaza importanta educatiei pe care copiii o primesc in scolile de stat. Paul Negrut propune un amendament la Legea Educatiei care sa corecteze obligativitatea pensionarii cadrelor universitare la 65 de ani.

Ilie Cornel Tinco, vicepresedintele cu pastorala isi prezinta raportul de activitate. Ilie Tinco face descrierea unei serii de evenimente care s-au desfasurat pentru pastorii baptisti.

Secretarul general atrage atentia importanta preschimbarii autorizatiilor. documentele eliberate inainte de 2008 nu mai sunt valabile. In calitate de Presedinte al Casei de Pensii si Ajutoare Ionel Tutac subiniaza faptul ca a avut o colaborare foarte buna cu angajatii.

Urmeaza raportul Secretarului general, Dr Ionel Tutac.

Dr Otniel Ioan Bunaciu isi reafirma credinta ca miscarea baptista are un viitor frumos in mainile lui Dumnezeu.

Este evocata, pe scurt, istoria celor 90 de ani de existenta ai Seminarului Teologic Baptist. Otniel Bunaciu multumeste angajatilor Uniunii pentru felul in care au reusit sa acopere nevoile ivite pe parcursul celor patru ani.

Sunt prezenti, printre altii, John Upton, Presedintele Aliantei Mondiale Baptiste, Valeriu Ghiletchi, Presedintele Federatiei Europene Baptiste.

Presedintele in exercitiu al UBR, Otniel Ioan Bunaciu, prezinta raportul de activitate pentru perioada 2007 –  2011.

La ora 9 erau inscrisi 710 participanti. Sunt inca persoane care se inscriu.

Se trece la primu punct in ordinea de zi.

Se fac propuneri pentru numaratorii de voturi. Numaratorii de voturi sunt validati de delegatii la Congres. Coordonatorul comisiei de numaratori este Mircea Ursu, iar secretar Popovici Trandafir.

Daniel Maris semnaleaza faptul ca pot participa in calitate de delegati membrii bisericilor cu statut juridic. Participantii sositi di partea filialelor nu au drept de vot la lucraile Congresului.

9.00

Au inceput lucrarile celui de-al 35lea Congres al Cultului Crestin Baptist

Continua nscrierea participantilor care au sosit inca de la 7.30

Dupa o cantare comuna, presedintele Congresului Dr. Daniel Maris, aduce un mesaj spiritual pentru participanti.

Ioan Rancu, da o serie de indemnuri pentru rugaciune.

Dupa momentele de rugaciune, Petrica Bulica, unul din pastorii Bisericii Baptiste Betel din Timisoara, conduce comunitatea baptista prezenta la Congres in inchinare.