2

Unitate si creativitate – Impresii de la participanti

unitate-si-creativitate2Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, in parteneriat cu Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara, a organizat, in perioada 25-26 februarie, la Hotel Parc din Buzias, Conferinta Departamentului Invatatorilor de Scoala Duminicala pentru Copii.

Tema conferintei a fost intitulata „Unitate si creativitate in lucrarea cu copiii. La conferinta au participat 162 de invatatori de Scoala Duminicala din aproape intreaga tara. Seminariile, organizate in colaborare cu Asociatia ABWE (Asociatia Baptista pentru Evanghelizarea Lumii), Fundatia ” Copilul si lumea”,, Fundatia „EGM”, Asociatia „Awana”, Asociatia „Amec” si Asociatia „Precept Ministries” au tratat teme importante ca: Dezvoltarea lectiilor biblice creative, Procesul planificarii unei tabere, Atitudinea biblica fata de lucrarea cu copiii, Revenirea la valorile fundamentale, Formarea spirituala a copilului, Disciplina si performanta in lucrarea cu copiii, Cum putem confectiona material didactic.

Printre vorbitori s-au aflat : Mary Lou Rummey, Ovidiu Blaj, Daniel Bruda, Beni Paul, Stefan Gae, Emerich Hubert, Radu Cletiu si Samuel Tutac.
Secretarul general al Uniunii Baptiste, fratele Ionel Tutac, a condus si coordonat activitatea conferintei, iar presedintele Uniunii Baptiste, fratele Otniel Bunaciu a adresat un cuvant de salut participantilor.

Prezenta editurilor crestine la acest eveniment le-a oferit participantilor posibilitatea de a alege cele mai bune materiale pentru lucrarea copiilor din bisericile baptiste.

Diversitatea temelor abordate, buna organizare a conferintei, conditiile hoteliere excelente si posibilitatea de a impartasi din bucuriile lucrarii cu copiii, i-a determinat pe partipanti sa propuna desfasurarea unei conferinte de acest in fiecare an.

Ce spun participantii:

„Am fost deosebit de zidită prin faptul că lucrurile abordate au fost de profunzime, de fundament. Plec cu bucurie, întărită și încurajată de faptul că din ce în ce mai mult bisericile baptiste din țara noastră văd nevoia aceasta (lucrarea cu copiii) și investesc în sensul acesta!

Pentru Domnul Isus și spre slava Lui, nu obosiți și luptați alături de noi pentru lărgirea Împărăției!”

Emanuela Geabou

 

”Apreciez foarte mult conferința și modul cum s-a desfășurat totul, M-am simțit „răsfățată” și totodată am putut să cresc spiritual.”

Mirela – Făgăraș

 

 

 

„Îi mulțumesc Domnului pentru harul de care mi-a făcut parte prin această conferință a învățătorilor de copii.

Tot ce s-a făcut a fost peste așteptările mele. Programul a fost foarte bine organizat și s-au acoperit, zic eu, toate domeniile în care ar fi avut nevoie vreun învățător de ajutor: parte teoretică, idei noi, literatură, încurajare prin experiențele pe care le-au avut alții, și nu în ultimul rând, provocare pentru lucrare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă întărească și pe mai departe în lucrare!”

C.D.
A doua zi a fost in trecere si fr. Otniel Bunaciu, care a avut cateva cuvinte pentru participanti. Cele doua seminarii la care am participat au fost cu privire la organizarea unei tabere cu copiii (cateva sfaturi utile) si un seminar sustinut de Ovidiu Blaj despre principiile fundamentale in lucrarea cu copiii. Sper ca cei prezenti sa aiba rabdare cu copiii pe care-i slujesc… Am fost placut surprins si de buna organziare (desi era loc si de mai bine).

Revista Crestinul Azi

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.