Secretarul Alianței Mondiale Baptiste, Neville Callam a trimis o serie de scrisori de sprijin și solidaritate membrilor alianței din țările asiatice afectate de cutremur și tsunami. Callam și-a exprimat grija față de oamenii din Japonia și i-a informat pe baptiștii din țară că Alianța Mondială Baptista va da un răspuns rapid celor afectați de dezastru.
”Am aflat, cu adâncă îngrijorare, de dezastrul cauzat de cutremurul și tsunami-ul care a afectat țara”, scrie Callam. ”Mă adresez în numele Alianței Mondiale Baptiste pentru a ne exprima solidaritatea și pentru a vă asigura de rugăciunile noastre pentru toți cei care sunt afectați.”

O echipă a Alianței, Baptist World Aid Rescue24 în componența căreia sunt persoane din Ungaria, Singapore și Statele Unite s-au îndreptat spre zona dezastrului pentru a se alătura baptiștilor locali și pentru a-i sprijini în eforturile de salvare. Echipa va transmite informații legate de nevoi de la fața locului.

Alianța Mondială Baptistă a fost informată că în momentul dezastrului Convenția Baptistă Japoneză susținea un seminar. ”Lucrările s-au oprit în timpul serviciului de închinare când cutremurul a zguduit din temelii clădirea.” Claudia Sherer transmite din Japonia că „Majoritatea oamenilor aflați la seminar nu pot merge spre case datorită faptului că transportul în acea regiune este oprit, astfel încât oamenii își vor petrece noaptea în clădirea Convenției unde sunt în siguranță.

Mii de oameni sunt în gări sau în alte locuri improprii pentru a înnopta. Alții se află în centre de prim ajutor, în școli sau în clădiri publice în timp ce alții se află sub cerul liber sau sunt pur și simplu dați dispăruți. Oamenii din Japonia au nevoie urgentă de rugăciune,” a continuat Sherer.

Cutremurul de 8.9 grade care care a apărut în vestul Oceanului Pacific la 130 de kilometri de Sandai pe 11 Martie, la prânz, a generat valuri de 10 metri care au măturat mașini și a inundat clădirile din interiorul țării. Cutremurul a fost urmat de numeroase replici.

Se estimează în prezent circa 1000 de morți și 530 de dispăruți. Foarte multe persoane sunt încă șocate.

Cel puțin 20 de țări au primit alertă de tsunami.

În prezent, în Japonia, sunt patru entități baptiste care însumează peste 42 000 de membri în peste 450 de biserici: Conferința Baptistă Japoneză, Convenția Baptistă Japoneză, Uniunea Baptistă Japoneză și Convențai Baptistă Okinawa.

Topics #alianta mondiala baptista #cutremur #japonia