0

Bocșa: 90 de ani de credință baptistă

29 august 2010 a reprezentat pentru comunitatea baptistă din Bocșa momentul potrivit pentru a marca 90 de ani de mărturie baptistă în zonă. La sărbătoarea bisericii locale au luat parte numeroși invitați care au ținut să celebreze împreună cu credincioșii din loc acest frumos moment din istoria bisericii locale.

Și-au adus contribuția la eveniment corurl bisericii, corul de tineri, corul de copii precum și formația locală Trezirea. Alături de programul muzical au fost o serie de cuvinte de încurajare pentru credincioși dar și un moment retrospectiv trăit cu intensitate de membrii bisericii. Printre cele mai emoționante momente a fost evocarea dărâmării clădirii bisericii de către autoritățile comuniste ale vremii alături de modul în care Dumnezeu a răspuns rugăciunilor credincioșilor la acest act de neînțeles venit din partea celor care trebuiau să mențină ordinea.

Cuvântul de salut a fost rostit de păstorul bisericii locale, Ilie Tinco. Alți lucrători care au provenit din Bocșa sau care au lucrat în această biserică au încurajat biserica prin cuvinte din Scriptură. Dintre ei amintim pe Gigi Negrea, Ilie Bledea, Ghiță Sporea, Petru Nedved. Mesajele din Scriptură pentru participanți au fost aduse de Mihuț Mihai, Președintele Comunității de Caraș Severin și de către Dr Ionel Tuțac, Secretarul General al Uniunii Baptiste din România.

La sărbătoare au participat membrii ambelor biserici baptiste din Bocșa: Harul și Emanuel. Evenimentul a constituit un punct de reper atât pentru credincioșii care au trăit o parte din evenimentele evocate în istoricul bisericii cât și pentru cei care s-au întors la Dumnezeu în vremuri mai puțin restrictive.

Foto și text: Ruben Ologeanu

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.