0

O nouă viziune pentru bisericile din comunitatea Baptistă Română din America de Nord

ALPHARETTA, GA- O nouă viziune pentru bisericile din comunitatea Baptistă Română din America de Nord

La summit-ul despre plantarea de biserici române ce a avut loc la Bordul de Misiune din America de Nord s-a discutat despre o nouă viziune care se vrea atinsă. Pastorul Primei Biserici Baptiste Române din Atlanta, Ted Cocian, împreună cu alţi pastori, doreşte să dubleze numărul congregaţiilor române şi să reînvioreze comunitatea Baptistă Română din America de Nord. „Am căzut pradă bunurilor pământeşti” a spus Cocian, „Case, maşini, carieră şi visul american înăbuşă gândurile lui Dumnezeu.” Această viziune este o chemare a tuturor celor 45 de biserici române care fac parte din Convenţia Baptistă de Sud să-şi centreze energia pe plantarea uneia sau mai multor biserici, acest lucru ducând la creşterea numărului de biserici române la aproximativ 100 până la sfârşitul anului 2020.

Un număr mare din ce-a de-a doua sau a treia generaţie de români părăsesc bisericile. „Multe din bisericile noastre încă ţin servicii de închinare în limba română”, a declarat Cocian, „Asta este bine pentru grupul mai în vârstă, însă românii născuţi în Statele Unite nu se pot conecta la modul nostru vechi de a face lucrurile. Mai degrabă ei se duc în altă parte unde muzica este mai contemporană iar serviciul este ţinut în limba engleză.”

Livius Percy, pastorul Bisericii Baptiste Române din Charlotte, N.C., a spus că ataşamentul faţă de zilele bune de odinioară ţine bisericile române de la a păşi dincolo de cercul lor. „Cultura română este aşa bogată, ne place muzica bună, interpretarea bună, poezia bună şi este uşor pentru membrii noştri să creadă că în asta constă tot ce înseamnă biserica. Însă aceste experienţe culturale sunt doar începutul… Noi suntem chemaţi să împlinim Marea Însărcinare.”

Pentru a-şi împlini scopul – fondarea de noi biserici, dezvoltarea evanghelismului, misiuni şi lucrări, şi dezvoltarea de lideri din generaţiile mai tinere – pastorii au înţeles că au nevoie de mai mult antrenament şi de un mai bun parteneriat cu celelalte biserici baptiste.

Cristina Bucur

Mai multe detalii puteți găsi AICI

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.