0

BWA – legături mai strânse cu Naţiunile Unite

Raimundo Barreto, directorul departamentului Freedom and Justice din cadrul BWA (Baptist World Alliance), doreşte să consolideze legătura dintre BWA şi UN (Naţiunile Unite). Barreto s-a prezentat la întâlnirile Naţiunilor Unite stabilite la New York la începutul lui aprilie, iar alţi reprezentanţi ai BWA au fost trimişi să fie prezenţi la diferite întâlniri ale Naţiunilor Unite din alte ţări.

„Ca parte a strategiei noastre încercăm să întărim prezenţa noastră în UN, am trimis un reprezentant pentru a participa la Cel de-al doisprezecelea Congres al Naţiunilor Unite pe probleme de Prevenire a crimei şi de Justiţie Criminală, ce are loc la Salvador, Bahia, Brazilia, între 12 şi 17 aprilie,” a declarat Barreto.

Barreto a mai scos în evidenţă rolul pozitiv pe care BWA poate să-l joace în organizaţia multilaterală internatională. „Noi, ca baptişti, avem o perspectivă unică ce va îmbogăţi conversaţia, iar BWA poate juca un rol mult mai pozitiv în rezultatele practice ale discuţiilor. Faptul că noi avem o largă comunitate mondială în spate, face ca imaginea noastră din UN să fie recunoscută ca un factor credibil în munca de pledoarie din cadrul UN.”

Cristina Bucur

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.