0

Biserici baptise devastate de cutremurul din Chile

Cel mai puternic cutremur din istoria recenta a statului Chile a distrus 250 de biserici baptiste afiliate Uniunii Bisericilor Evanghelice din Chile, una din cele doua organizații care sunt afiliate BWA. Raquel Contreras, liderul baptiștilor chilieni, a afirmat că „toate bisericile baptiste aflate în zona dezastrului au fost grav afectate sau chiar distruse. Sunt pastori care acum locuiesc în corturi, iar mulți credincioși baptiști au pierdut tot.”

Un bilanț al cutremurului indică faptul că peste 500 000 de locuințe au fost afectate, iar pierderile de vieți omenești se ridică la peste 700.

Cea mai mare provocare pentru pastorii din Chile, a continuat Contras, este aceea de a explica tragedia oamenilor cu toate că în ciuda lururilor groaznice care s-au întâmplat, există totuși evenimente încurajatoare. Într-un comunicat emis de Alianța Mondială Baptistă se precizează că în momentul de față, organizația, prin departamentul BWAid, a alocat suma de 25 000 USD pentru vicitimele cutremurului din Chile.

r.o.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.