1

Rezultatele colectei pentru Haiti până azi, 30 Ianuarie 2010

Stimati frati si surori in Domnul Isus Hristos,

Doresc sa anunt pe aceasta cale bisericile baptiste ca in cadrul Apelului pentru Haiti s-au strans pana in prezent in jur de 55 000 RON. Suma este aproximativa deoarece inca mai sunt biserici care trimit sume si sunt biserici care ne-au solicitat sa amanam transferul fondurilor cu inca o saptamana deoarece vor avea colecte in duminica din 31 Ianuarie. De asemenea, bisericile baptiste romane din Spania au facut o colecta la apelul Uniunii Baptiste si au strans 10 300 Euro pe care i-au transferat Uniunii Baptiste din Romania.

Am informat Alianta Mondiala Baptista si departamenul de ajutor umanitar despre strangerea de fonduri si am primit mai multe mesaje de multumire precum si clarificari cu privire la destinatia fondurilor si la costuri. Am adresat in mod special intrebari despre cum vor fi folosite fondurile si care sunt costurile administrative ale organizatiei deoarece am dorit ca Uniunea Baptista sa informeze cat mai bine donatorii despre sumele stranse pentru catastrofa din Haiti.

Am aflat cu aceasta ocazie ca in Haiti sunt aproximativ 500 000 de credinciosi baptisti si reprezinta cea mai mare comunitate de credinsiosi protestanti. Alianta Mondiala Baptista a trimis deja doua echipe de salvare din Conventia Baptista din Carolina de Nord si din Uniunea Baptista din Ungaria. Prima echipa a ajuns in Haiti in primele doua zile de la cutremur.

Marturisesc ca sunt bucuros si entuziasmat de raspunsul extraordinar al bisericilor baptiste romane la acest apel al Uniunii. Multumesc tuturor celor care au facut parte victimelor cutremului din Haiti cu atata generozitate din resursele lor, chiar in acest an de criza. 

Ma rog ca Dumnezeu sa binecuvanteze toate bisericile baptiste romane si ca El sa rasplateasca potrivit Harului Sau darnicia fratilor si surorilor romani.

Cu pace,
Oti

Otniel Ioan Bunaciu
Presedinte, Uniunea Baptista din Romania

–––––

Draga Oti,

Impartasesc entuziasmul tau cu privire la generozitatea baptistilor romani (atat din tara cat si dincolo de granitele ei). Ce exemplu minunat a principiului darniciei din 2 Corinteni 8:1-3. Te rog sa transmiti prietenilor mei multi din Uniunea Baptista din Romania cele mai calduroase saluturi.

Sper sa reninoim partasia foarte curand.

Pace si bucurie

David Coffey
Presedinte, Alianta Mondiala Baptista

–––––––––––

Draga Oti,

Multumesc pentru stiri si Lauda Domnului. Aceasta este minunat. Stiai ca sunt aproximativ 500 000 de baptisti in Haiti? Cred ca cei mai multi protestanti de acolo sunt baptisti.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Denton Lotz,
Secretar General Emerit, Alianta Mondiala Baptista

–––––––-

Draga Oti,

Multumesc pentru e-mail si sunt incantat ca Uniunea Baptista din Romania a decis sa sustina apelul BWAid pentru Haiti.

Prin aceast parteneriat familia baptista poate conlucra impreuna pentru a realiza mult mai mult.

Cu privire la intrebarea ta despre modul in care BWAid folosest fondurile si care sunt costurile administrative noi suntem transparenti in totalitate si dorim ca donatorii nostri sa primeasca toate informatiile de care au nevoie. 

Toate fondurile primite de Alianta Mondiala Baptista cu destinatia Haiti vor fi folosite pentru Haitit. Pentru fiecare dolar donat pe care il primim putem sa multiplicam suma de cateva ori. Prin cumpararea de bunuri cum ar fi medicamente, mancare si apa fiecare dolar va fi folosit sa realizeze mai mult decat valoarea sa.

Ghidul de functionare al Aliantei Mondiale Baptiste nu permite sa se foloseasca mai mult de 10% dintre fondurile primite in scopuri administrative. De fapt costurile noastre administrative pentru intreaga Alianta Mondiala Baptista pentru anul financiar care a trecut s-au ridicat cu putin peste 3%.

Eu sper ca aceasta sa raspunda intrebarilor tale si sunt bucuros sa raspund oricaror alte intrebari pe care le-ai mai avea.

Te rog inca odata sa transmiti salutarile mele sincere fratilor si surorilor din Romania

Cu salutari crestine,

Paul Montacute
Director, BWAid

Revista Crestinul Azi

One Comment

  1. Slavit sa fie Domnul pentru tot ceea ce la indemnul Conducerii Cultului a fost obtinut prin strangerea de foduri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.