0

Copiii pastorului care a decedat în urma cutremurului au stat de vorbă cu reprezentanți BWA

Bienne L’Amerique, 46 de ani, pastor la Biserica baptistă Shiloh din Port-au-Prince, Haiti, a murit în cutremurul care a lovit ţara în data de 12 ianuarie. Bela Szilagyi, directorul Baptist Aid din Ungaria şi membru al echipei Rescue24 din cadrul Baptist World Aid, echipă aflată acum în Haiti, a vorbit cu familia L’Amerique. Supravieţuitorii acestei familii includ cei doi fii Bethill, 16 ani, Berlau George, 13 ani, şi fiica Bioutelle, 11ani.

Următorul email a fost primit de către Szilagyi în Port-au-Prince.

Pastorul L’Amerique, acum împreună cu Domnul datorită tragicului cutremur, a fost unul dintre pastorii baptişti din conducerea comunității baptiste din Haiti. El a păstorit o biserică de 600 de membri, a coordonat o grădiniţă, o şcoală primară şi un club sportiv de copii. Soţia şi copiii săi au supravieţuit. Ei au povestit evenimentele acelor ore devastatoare:

„Eram la primul etaj şi citeam când pământul s-a mişcat ca şi când un mare abis s-a deschis şi casa noastră a căzut în el,” a relatat Bioutelle, fiica de 11 ani. „Mama şi tata discutau în sufragerie; tata tocmai se ridicase în picioare pentru a ieşi afară din casă. O bucată de tavan a căzut şi l-a lovit în cap iar el a căzut la pământ. Mama a căzut şi ea la pământ şi s-a rostogolit sub masă. Cât despre mine, nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine. Tot ce îmi amintesc este că fratele meu mai mare m-a tras de sub dărâmături. Mă durea foarte tare piciorul dar era doar zgâriat.”

Băiatul cel mare, Bethill, în vârstă de 16 ani, intervine şi el: „Mă uitam la TV la etajul al doilea când am auzit un scârţâit, un zgomot exploziv în timp ce casa se dărâma. Nu am fost rănit astfel am putut să-mi scot surioara de sub dărâmături. Fratele meu mai mic nu era acasă, se afla la bunica mea. Am auzit ţipătul mamei şi am găsit-o sub dărâmăturile de beton. Nu se putea mişca. Eu şi sora mea am încercat să o salvăm şi să o scoatem de acolo. Nu ştiu cum am reuşit. Eu am doar 16 ani şi nu sunt foarte puternic; Bioutelle este doar o fetiţă. Tatăl nostru era mult sub dărâmături, nu am putut să-l mişcăm. Nu a scos nici un cuvânt şi nu se mişca. Mama spune că este posibil ca el să fi murit imediat după ce tavanul i-a căzut în cap.”

„Este greu, inimile noastre sunt îndurerate.”a spus Bethill.

Ea ne-a împărtăşit cât de mult îi place să cânte şi să compună muzică la flaut şi la vioară. Când am rugat-o să-mi cânte piesa ei preferată a spus că nu poate. „S-a fărâmat în bucăţi în cutremur, la fel ca visele noastre.”

Cristina Bucur
Sursa

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.