0

Alianța mondială baptistă își arată compasiunea pentru credioncioșii din Malaezia

Neville Callam, secretarul general al Alianţei Mondiale Baptiste, a trimis o scrisoare de sprijin pentru “familia baptistă din Malaezia”. Această  scrisoare a fost trimisă ca o reacţie la atacurile pe care bisericile din Malaezia le-au suferit, acestea trecând prin mari greutăţi din cauza adversităţilor musulmane.

“BWA a aflat, cu părere de rău, despre dificultăţile pe care bisericile din Malaezia le înfruntă ca rezultat al opoziţiei violente pentru folosirea termenului “Allah”, ca referire la Dumnezeu, de către persoane care nu sunt musulmane” a scris Callam fostului preşedinte al Convenţiei Baptiste din Malaezia (MBC), John Kok.

“Notăm cu îngrijorare răspunsul guvernului vostru la situaţia de criză şi vrem să ştiţi că ne vom alătura în rugăciune pentru a primi răbdare şi înţelepciune faţa de situaţia în care vă aflaţi,” a mai transmis Callam.

Vineri, 8 ianuarie, The Metro Tabernacle Church, o congregaţie din Kuala Lampur, capitala Malaeziei, a fost atacată cu sticle incendiare, fiind distrus primul etaj. Pe 10 ianuarie o pungă de plastic cu vopsea neagră a fost aruncată in zidul din faţă al altei biserici baptiste, Malacca Baptist Church. În perioada 8-15 ianuarie zece biserici au suferit atacuri şi vandalisme.

Toate aceste atacuri au avut loc după ce Înalta Curte din Kuala Lampur a anulat interdicţia aplicată acum trei ani populaţiei nemusulmane de a folosi în Bibliile lor sau în alte cărţi cuvântul “Allah” ca referire la Dumnezeu.

Isaac Yim, preşedintele MBC a raportat Alianţei Mondiale Baptiste ca, în prezent, situaţia este puţin mai calmă.

“Vom continua să monitorizăm situaţia şi ne rugăm pentru restaurarea relaţiilor de pace printer toţi cei caută să onoreze chemarea de a fi copiii lui Dumnezeu,” a transmis Callam

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.