0

John Upton a fost nominalizat pentru postul de președinte al Alianței Mondiale Baptiste

John UptonJohn Upton, directorul executiv al Baptist General Association of Virginia (BGAV) din Statele Unite, a fost propus ca viitor președinte al Alianței Mondiale Baptiste (BWA).
Raul Scialabba din Argentina, directorul Comitetului Ofițerilor de Căutare al BWA, a făcut această recomandare Consiliului General al BWA vineri, 31 iulie, iar acesta a aprobat recomandarea comitetului astfel desemnând-ul pe Upton ca principal nominalizat pentru președenția BWA.
Următorul Congres Mondial Baptist, ce va avea loc în Hawaii în anul 2010, va vota pentru propunerea Consiliului General. Dacă va fi ales, Upton va fi președintele BWA pe durata 2010-2015, urmându-i lui David Coffey din Marea Britanie, actualul președinte care a fost ales cu ocazia Congresului Centenar ținut la Birmingham, Anglia, în anul 2005.
Upton a avut o lungă legătură cu Alianța Mondială Baptistă, slujind atât în Consiliul General cât și în Comitetul Executiv al acesteia. De asemenea, Upton a lucrat pentru Comitetul de Ajutoare a Alianței Baptiste, pentru departamentul de Echipare în Etica Creștină, și pentru Comitetul Executiv al Corporației Baptiste Nord Americane, una dintre cele șase corporații ale BWA. În momentul de față este directorul executiv al BGAV și al Bordului de Misiune Baptistă din Virginia, funcție în care a fost desemnat în noiembrie 2001. Înainte de aceasta a lucrat ca lider în Grupul de Mobilizare Misionară din cadrul BGAV, ocupând această funcție în 1995. Între anii 1984-1986 și 1991-1995 a fost pastor al Bisericii Baptiste din Urbanna, Virginia, iar între anii 1986-1991 el împreună cu soția sa au lucrat ca misionari în Taiwan fiind trimiși de Bordul Internațional de Misiune al Convenției Baptiste de Sud.
„Președintele trebuie să fie o persoană care va putea să reprezinte BWA înaintea autorităților guvernamentale și înaintea liderilor mondiali religioși, dând dovadă de conduită creștină și de înțelepciune….Acesta trebuie să fie un om cu viziune, care să aibă un simț al unui mâine mai larg”, a declarat Scialabba membrilor Consiliului General.
Alte douăsprezece persoane au fost alese de către Consiliul General pentru a fi propuse pentru funcția de vicepreședinte, după ce acestea au fost recomandate de către Comitetul Ofițerilor de Căutare. Cei 12, câte doi aleși din fiecare dintre cele șase regiuni ale BWA, vor fi propuși pentru vot la Congresul din Hawaii. Cei doisprezece nominați sunt Daniel Carro din Argentina și Joel Alberto Sierra Cavazos din Mexic; Harry Gardner din Canada și William Epps din Statele Unite; Olu Menjay din Liberia și Paul Msiza din Africa de Sud; Victor Manuel Gonalez Grillo din Cuba și Burchell Taylor din Jamaica; Regina Claas din Germania și Nabil Costa din Lebanon; și John Kok din Malaezia și Ross Clifford din Australia.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.