0

Germania: Baptiştii celebrează 20 de ani de la căderea zidului Berlinului

zidul BerlinuluiPe 8 şi 9 noiembrie 2009, baptiştii din Germania au comemorat căderea zidului Berlinului prin servicii de închinare.

Uwe Damman, cel care a găzduit serviciul de închinare în Biserica din Berlin-Weissensee, a vorbit despre căderea zidului ca fiind „un miracol” ce a adus cu el libertatea. „Dumnezeu a făcut lucruri mari şi azi putem să ne bucurăm”, a spus Damman.

În ziua următoare, în Biserica Gethsemane din Berlin s-a vorbit despre semnificaţia schimbării cauzată de dărâmarea zidului. În anul 1989, Biserica Gethsemane din Berlin, ce servea drept sanctuar şi loc de refugiu, a fost încercuită de trupe politice şi militare pentru a-i împiedica pe germani să intre în clădire.

Pe data de 9 noiembrie 2009, Biserica Gethsemane a fost din nou încercuită de trupe de poliţie, de data aceasta, însă, pentru a-i proteja pe cei care se închinau înăuntru, inclusiv pe liderii guvernamentali şi pe demnitari. Regina Claas, secretarul general al Uniunii Bisericilor Evanghelice din Germania, a reamintit congregaţiei că „voi sunteţi lumina lumii; lăsaţi-o să strălucească în aşa fel încât oamenii să poată vedea faptele voastre bune şi să dea onoare Tatălui vostru din ceruri.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.